dimecres, 5 de gener del 2011

Ex-fumadora a voltes o fumadora a temps parcial




Més d'un i d'una va passar la nit de cap d'any fumant-se tot el que trobava (com la de la foto), ben aixoplugadet  dins del local de torn, pensant en el dia de desprès i l'entrada en vigor de la llei del tabac.

Ara sóc fumadora, però també he estat ex-fumadora, i penso tornar a ser-ho d'aquí a ben poc. La meva relació amb el tabac és aquesta, d'amor-odi, com no podia ser altra.

Estic totalment d'acord amb la llei antitabac, si per mi fos ja hauria estat aplicada fa temps. A mi tampoc m'agrada estar envoltada de fum. A casa no fumo, surto a la terrassa i em pelo de fred a l'hivern i em foto de calor a l'estiu.

A tots els que es queixen tant de la prohibició se'ls ha de dir que... tot això que heu tingut!, doncs hauria d'haver estat aplicada ben al principi, quan gairebé tota Europa ho va fer  i aquí es van dedicar a marejar la perdiu perquè quatre restauradors es van queixar i van plorar esgrimint el tema peles i/o consegüent ensorrament del seu negoci.
Quina llàstima, ningú no considera que la salut també es pot ensorrar..., ai, calla que és la dels demés, i no importa un carall!

"Cuando veas las barbas de tu vecino pelar, pon las tuyas a remojar"

Que passa, que ara la gent no anirà a prendre's un cafè al bar del barri o deixarà de sortir a sopar amb els amics?, que passa, que ningú no sortirà de farra a les discos perquè no es pot fumar? per l'amor del Déu que vulgueu! això no s'ho creu ni el fumador més recalcitrat...doncs bé, el govern llavors va "tragar"....però fins aquí hem arribat i no passa res.

Abans, fa un munt de temps, es podia fumar als cines, al corte inglès,al metro, als avions, jo ho he fet, i ara ja no; oi que ens hem aguantat i és ben normal veure aquests espais sense fum? doncs no hi veig la diferència pel que fa a tots els altres. Fa moooolt de temps els metges et rebien amb una cigarreta als llavis, això va passar a la història igual que passarà tot aquest enrenou que no porta en lloc.

Per això m'he vist obligada a fer aquest post, sí, obligada, perquè malgrat que totes les opinions són respectables...., aquestes, les dels fumadors incomodats, ratllen el ridícul i la més dura intolerància.
Com deia en un acudit en Forges:


Que mai llegeixin els diaris, miren la tele, han sortit de casa seva o han vist reportatges d'altres llocs del mon on les lleis antitabac fa "segles" que s'apliquen?
A l'any 2002 vaig anar a visitar a una amiga i vaig ballar sense fum en les discoteques de San Francisco i menjar sense fum a tot arreu, els fumadors ens trobàvem a fora, al carrer, i a l'any 1993 caminar pels carrers de Nova York fumant era tot un repte, doncs et podies sentir a dir el nom del porc, en anglès clar, the name of the pork  (fuck you and your fucking cigarette). Em vaig donar per al·ludida. Allà ja havien començat les campanyes en contra del fum.





Per què els fumadors catalans hem de ser diferents? Per què som més macos?,
eoooooo!!!! senyors i senyores, que estem parlant de salut!!, la dels demés..., clar!, un mateix ja se la cuida com pot o com vol..., o no!

Fumem però no FOTEM els demès, casumcoi, que portem molts anys fent-ho i aquesta gent han tingut molta paciència...no crec que dels fumadors, poguessin dir el mateix.

Disculpeu però..., estic empipada amb tanta collonada!!

7 comentaris:

Agnès Setrill ha dit...

En aquest país hi ha molta incultura.,m'he sorprès de conèixer molta gent que no sabia que a molts llocs ja fa anys que està prohibit fumar.
La telebrossa, el futbol,...jo que se! Te la gent molt distreta.
Ara molts que es van posar les mans al cap, han vist que de la cua, som els últims.
Espero que els hagi estat una lliçó, que aquests que es creuen viure en un país tant eixerit, se'ls poden abaixar els fums desseguida (mai millor dit!).

Alberich ha dit...

Jo soc dels que crec que les normes jurídiques han d’estar fonamentades per les exigències socials. Quan fumar era la cosa més normal del món, el no fumador era la “rara avis”. Ara sembla ser que les coses han canviat, doncs la gent s’ha anat conscienciant que el fumar és nociu i fa, al menys, el mateix mal que respirar l’aire de la contaminada Diagonal, posem per cas. Però com que tota norma es necessita aplicar mitjançant el poder coercitiu, ja m’agradarà veure com es compleix aquesta: O posem més vigilants públics, o ens convertim en fonamentalistes i denunciem la gent que fuma, tal com demana la Ministra de Sanitat. I em sembla que no anem bé del tot, no.
Apa, a deixar de fumar, si et ve de gust, és clar.

zel ha dit...

Jo, sóc fumadora,però no fumo on no puc ni a davant dels nens... Ara, vols dir que no n'han fet un gra massa? Com deien, això de les denúncies, la vigilància extrema....hi ha coses que són de mal pair...

Bé, bon any, com a fumadora en estat contemplatiu (vol dir pensant deixar de fumar...)

Clidice ha dit...

A Amsterdam, als coffee shop on fumes marihuana, no pots fumar tabac i ningú ho troba extrany. El que em sembla és que estem matant mosques a canonades i mentre fem tants escarafalls d'una cosa coherent i lògica (també és lògic que hi hagi un sistema per detectar quan no es compleix, perquè d'una altra manera seria lesiu pels drets dels no fumadors a no ser fumats. Oi que ningú troba extrany que poguem denunciar qualsevol atemptat contra qualsevol llei?), mentre fem aquest soroll deia, deixem de fer-ne per altres coses que se'l mereixen molt i molt més. Parlem de la pasta gansa que ens cobraran en la factura del llum, per exemple?

rits ha dit...

jo tb crec que s'està ratllant el ridícul amb segons quines postures, però que amb paciència, tothom s'acabarà acostumant i trobant els racons.

Casiopea ha dit...

Hola wanderlust,

Tens molta raó, moltísssima.

Tinc una qüestió amb el tema d'on es pot fumar i a on no: als CAPs (centes d'atenció primària) i als hospitals públics es pot fumar, oi? Ho dic perquè ahir mateix vaig estar a uns de Girona i l'olor de tabac i la cendra a un passadís em varen fer sospitar.

No sé, no sé ... :(

wanderlust ha dit...

Benvolguts comentaristes, fumadors, exfumadors i fumadors ocasionals.
He estat llegint el que diu el boe (http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir1863/tabac2010.pdf)
i tampoc és tan esgarrifós com ens volen fer creure els que s’estripen les vestidures.
Les denuncies i vigilància extrema o no tan extrema (ja veurem com queda el tema)sempre hi són quan surt una llei sinó no sé per que coi la haurien de fer.
Quan surt una llei sempre va en prejudici d'uns i a favor d'uns altres, i quasi sempre a favor dels més desprotegits o així hauria de ser, i en aquest cas ho són els no fumadors (crec que és ben evident).
Els fumadors emprenyats per la llei haurien de fer un exercici que suporten fa tants anys els que no fumen; agafar i amorrar-se a algun artilugi que desprengui un fum pestilent i esnifar, esnifar fins que en tinguin el pulmons ben plens....segur que se senten reconfortats.
I si no també els hi queda la opció de fer-se d'algun exclusiu club de fumadors, en lloc de pagar una quota de gimnàs, pagues la del club..., o totes dues, total, ja no bé d'un pam si el que prioritzen és el seu dret a continuar fumant a la penya...aquí podrien fumar i ser fumats..., tot un luxe per la salut.

Ei, i ahir vaig estat tot el dia voltant per Barcelona i no vaig tenir CAP problema per fumar. Si vols pots fumar i si no vols també :)


«Disposición adicional novena. Clubes privados de fumadores.
A los clubes privados de fumadores, legalmente constituidos como tales, no les será de aplicación lo dispuesto en esta Ley, relativo a la prohibición de fumar, publicidad, promoción y patrocinio, siempre que se realice en el interior de su sede social, mientras en las mismas haya presencia única y exclusivamente de personas socias.
A los efectos de esta Disposición, para ser considerado club privado de fumadores deberá tratarse de una entidad con personalidad jurídica, carecer de ánimo de lucro y no incluir entre sus actividades u objeto social la comercialización o compraventa de cualesquiera bienes o productos consumibles.
En ningún caso se permitirá la entrada de menores de edad a los clubes privados de fumadores.»